Συνθήκες Διαβίωσης των Πτηνών μας

Μάθετε για τις κότες και τις εγκαταστάσεις μας

Στη Vasilico έχουμε πάντα την ύψιστη προτεραιότητα της φροντίδας και της καλής διαβίωσης των πτηνών μας. Ακολουθούμε σημαντικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με τη φροντίδα, τη διατροφή και το περιβάλλον, προκειμένου να διατηρήσουμε τις κοτες μας υγιείς και να διασφαλίσουμε ότι παράγουμε αυγά των υψηλότερων προτύπων.

Μάθετε πώς φροντίζουμε τις κότες μας και πώς φτιάχνουμε την τροφή τους.

Πρόγραμμα φροντίδας πτηνών

Το πρόγραμμα διασφαλίζει ότι οι κότες μας είναι πάντοτε υπό την απαραίτητη φροντίδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους μας για να διασφαλίσουμε ότι έχουν καθαρο νερό, μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, και ένα άνετο περιβάλλον. Το πρόγραμμα βασίζεται στον Κώδικα Πρακτικής, που αναπτύχθηκε από κορυφαίους κτηνιάτρους και ειδικούς στη φροντίδα των ζώων.

Πρόγραμμα ασφάλειας τροφίμων

Εξασφαλίζοντας ότι τα αυγά σας είναι πάντα καθαρά και φρέσκα!
Ζητούμε από τα αυγά μας να είναι πάντα καθαρά και φρέσκα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πάντα, από τα αυτοματοποιημένα στοιχεία ελέγχου για την παρακολούθηση αυγών, την αποθήκευση, τον καθαρισμό, την ποιότητα του αέρα, τη διατροφή και την τήρηση αρχείων. Στο Vasilico ακολουθούμε τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι τα αυγά που αγοράζετε στις υπεραγορές εγκρίνονται από τις αρμόδιες αρχές και απαλλαγμένα από οποιαδήποτε μικρόβια.

Δουλεύουμε πολύ για να παράγουμε πάντα τα ποιό θρεπτικά αυγά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με κτηνιάτρους, διατροφολόγους και τεχνικούς τροφίμων για να εξασφαλίσουμε ότι οι κότες μας λαμβάνουν μια ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από σπόρους, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα.

Τι προσφέρουμε στις κότες μας για φαγητό;

Σιτάρι, καλαμπόκι και ηλιανθόσπορο για την παροχή ενέργειας όπως επίσης και πηγές πρωτεϊνών, ινών, βιταμινών και μετάλλων. Τα όσπρια (όπως η σόγια) είναι οι πιο συγκεντρωμένες πηγές διατροφικών πρωτεϊνών και λιπών. Λίπη από φυτικές πηγές παρέχουν ενέργεια, ενώ το ασβέστιο και ο φώσφορος, βοηθούν στη διατήρηση ισχυρών οστών και στηρίζουν το καθημερινό σχηματισμό του κέλυφους.

Γνωρίζατε ότι: H διατροφή της κότας μπορεί να αλλάξει το χρώμα του κρόκου του αυγού; Για παράδειγμα, οι διατροφές με βάση το σιτάρι, δημιουργούν ένα απαλό κίτρινο κρόκο. Ενώ οι διατροφές με βάση το καλαμπόκι έχουν ως αποτέλεσμα ένα πιο σκούρο χρώμα του κρόκου.