Γνωρίστε Μας

Τι ήρθε πρώτα η κότα ή το αυγό. Στην Vasilico λίγη σημασία έχει, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε και τα δύο!

Κάθε αυγό είναι άλλη μια στροφή στην παράδοση. Το αποδεικνύουμε με την αγάπη μας στα κορυφαία αυγά στην Κύπρο και με στόχο την υπεύθυνη επιχειρηματική δραστηριοποίηση.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας τριάντα χρόνια πριν, και όπου έχουμε ταξιδέψει, πάντα προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα ακόμη άνθρωπο χαρούμενο.

Η Εταιρεία μας

Απο το 1986 η Vasilico παράγει και προμηθεύει υψηλής ποιότητας αυγά από κότες δικής μας ανατροφής. Αυτή είναι η ουσία της αποστολής μας.

Τα αυγά Vasilico είναι η εμπορική ονομασία της εταιρείας Vasilico Chicken Farm Ltd, η οποία ιδρύθηκε τον Άυγουστο του 1993. Διαχειριζόμαστε την προμήθεια αυγών σε όλο το νησί και προωθούμε την κατανάλωση αυγών και την υγιεινή διατροφή. Τα πτηνοτροφικά μας κέντρα είναι σημεία αναφοράς για τους πελάτες μας. Η καινοτομία και η τεχνική έρευνα μας δείχνουν τον καλύτερο τρόπο για να ξεπεράσουμε με επιτυχία όλες τις προκλήσεις που μας παρουσιάζει η αγορά.

Γιατί οι καταναλωτές εξακολουθούν να επιλέγουν τα αυγά Vasilico;

Επειδή γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται στην φιλική εξυπηρέτηση, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και να απολαμβάνουν κορυφαία Κυπριακά αυγά.

Τα πρώτα μας πτηνοτροφεία στην δεκαετία του 1980.

Τα αυγά είναι ένα μόνο μέρος των προσδοκιών που έχετε από εμάς.

Τα αυγά που προσφέρουμε αποτυπώνουν το πάθος μας. Ενεργούμε μέσα απο την καρδία μας και είμαστε έτοιμοι να ικανοποιήσουμε όλες σας τις ανάγκες.

Ο κόσμος αγαπά τα προϊόντα μας γιατί νιώθει δεμένος με την κυπριακή παράδοση αλλά και την αγροτική μας κουλτούρα.

Σας προσφέρουμε ένα μέρος μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος και σας βλέπουμε όλους σαν οικογένεια– Αυτό μας κάνει απόλυτα ευτυχείς.

Φανταστείτε περισσότερα απο ένα αυγό,Φανταστείτε την Κύπρο μας!

Η Ιστορία της Vasilico

Η Ιστορία μας αρχίζει πίσω στην δεκαετία του 1960.

Τότε με μια μικρή φάρμα κοτοπούλων και με ένα παλιό φορτηγάκι ο αγαπημένος μας παππούς πουλούσε αυγά και κοτόπουλα από σπίτι σε σπίτι για να μεγαλώσει τα πέντε παιδία του. Αυτή την τέχνη την πέρασε στις επόμενες γενιές.

Σήμερα, ως ανερχόμενη οικογενειακή επιχείρηση είμαστε στην ευχάριστη θέση να προμηθεύουμε χιλιάδες καταναλωτές κάθε μέρα, σε ολόκληρη την Κύπρο και να έχουμε ετήσια παραγωγή πάνω από 7 εκατομμύρια αυγά.

Η περιοχή του Βασιλικού στην Φιλία,Μόρφου όπου ήταν οι πρώτες εγκαταστάσεις μας.

Η Κληρονομία μας

Κάθε μέρα, εργαζόμαστε ελπίζοντας να παραδώσουμε εξαιρετικής ποιότητας αυγά στους πελάτες μας και να κάνουμε ένα ακόμη ανθρωπο ευτυχισμένο κάθε μέρα.

Από την αρχή, θέσαμε ως στόχο η Vasilico να είναι ενεργεί διαφορετικά, να είναι μια εταιρεία που να εμπνέεται απο την οικογενειακή της προσέγγιση. Έτσι αρχίσαμε το 1986, και έτσι συνεχίζουμε σήμερα.

Ότι κάνουμε είναι μέσα από το φακό της ανθρωπότητας - από τη δέσμευσή μας για την υψηλότερη ποιότητα αυγών, με τον τρόπο που βλέπουμε τους πελάτες μας και τις κοινότητές που ενεργούμε με υπευθυνότητα.

Ανδρέας Σάββα, Διευθύνων Σύμβουλος της Vasilico Chicken Farm Ltd, στην ηλικία 21 ετών.

Λαογραφία

Η Vasilico πήρε το όνομα της από το κατεχόμενο χωρίο της Μόρφου—το «Βασιλικό» όπου ήταν και το πρώτο μας πτηνοτροφείο.

Το Βασιλικό στην αρχαιότητα υπήρξε βασίλειο εξού και το όνομα του, αυτό μας κάνει υπόλογους έτσι ώστε να παράγουμε άριστης ποιότητα αυγά.

Το λογότυπο μας είναι εμπνευσμένο από την Κυπριακή παράδοση, που χαρακτηρίζει ένα πετεινό ως προστάτη της οικογενείας να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

Το χρώμα που επιλέξαμε μόνο τυχαίο δεν είναι και προέρχεται από τη λατινική λέξη - terra cotta – που σημαίνει "ζυμωμένη" γη, έτσι όπως την ζύμωσαν οι πατέρες και οι παππούδες μας από την σκληρή δουλεία για να είναι έτοιμη για τις επόμενες γενιές.

Το αρχικό σημείο της πρώτης φάρμας Vasilico.

H Αποστολή μας

Να έχουμε πρωταγωνιστικό ρολό στον κλάδο μας προσφέροντας τα αυγά μας και κτίζοντας μια μακροχρόνια σχέση με τους καταναλωτές και την κοινωνία.

To Όραμα μας

Να κάνουμε την Vasilico ως το κορυφαίo προμηθευτή αυγών στην Κύπρο, διατηρώντας παράλληλα αδιάλλακτές τις αξίες μας.

Τι να περιμένει κανείς απο τα αυγά μας;

Την διατροφική ισορροπία και την πλούσια γεύση των αυγών μας μέσω αυτού που εμείς υπογράφουμε ως ''eggsceptional''.

Όντως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο «λόγος ύπαρξης» (raison d’être) της Vasilico είναι η αφοσίωση στον καταναλωτή, σε φίλους, στις οικογένειες μας και η επιθυμία να μεταδώσουμε τις αξίες αυτές προς την κοινωνία.

Είναι στόχος μας όλα τα αυγά μας να παράγονται κάτω από τα υψηλοτέρα πρότυπα ποιότητας, χρησιμοποιώντας ηθικές και βιώσιμες πρακτικές προμήθειας.

Ταξιδεύουμε σε διαφορές χώρες για να ενημερωθούμε και να διαλέξουμε τα ποιο καινοτόμα συστήματα που θα διασφαλίσουν την ποιότητα που θέλουμε να έχουμε.

Οι αξίες μας

  • Έχουμε μακροπρόθεσμη και βιώσιμη προοπτική.
  • Επενδύουμε στην επιμόρφωση στον τομέα μας.
  • Συνεχή βελτίωση της ποιότητας μας με ευελιξία και αποτελεσματικότητα.
  • Επικεντρωνόμαστε στους καταναλωτές και στις ανάγκες τους.
  • Αναπτύσσουμε εξαιρετικά ταλαντούχο εργατικό δυναμικό.
  • Ανάπτυξη της καινοτομίας σε όλα τα φάσματα των ενεργειών μας.
  • Χτίζουμε εμπιστοσύνη με την υποστήριξη κοινοτήτων και ευάλωτων ομάδων.

Ανθρώποι - Πλανήτης - Κερδοφορία

Όντας μια υπεύθυνη εταιρεία

Στη Vasilico, πάντα πιστεύαμε στη σημασία της δημιουργία μιας εταιρείας που επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της κερδοφορίας της κοινωνικής συνείδησης και των ανθρώπων.

Περιβαλλοντική Διαχείριση

Συμμεριζόμαστε τη δέσμευση των πελατών μας για το περιβάλλον και πιστεύουμε στη σημασία της φροντίδας του πλανήτη μας και ενθαρρύνουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Προσπαθούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού και ανακυκλώσιμων συσκευασιών αυγών.

Οι συσκευασίες Vasilico κατασκευάζονται από χυτευμένες ίνες. Η συσκευασία από χυτευμένες ίνες είναι πλήρως βιοαποικοδομήσιμη και 100% ανακυκλώσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από μια φορά. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με πλαστικές συσκευασιές.

Οι συσκευασίες αυγών μας από φυσικά υλικά εμπνέουν την μέγιστη εμπιστοσύνη στους καταναλωτές και ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη συνειδητοποίηση για βιωσιμότητα. Αυτό υποστηρίζει τη στρατηγική της ΕΕ για την πρόληψη των αποβλήτων και προστατεύει τους φυσικούς πόρους μας.

Ηθικές Προμήθειας

Παίρνουμε μια ολιστική προσέγγιση για την προμήθεια υψηλής ποιότητας πρώτων ύλων και ζωοτροφών. Επιδιώκουμε να συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που μοιράζονται τις αξίες και τους στόχους μας. Αυτό περιλαμβάνει υπεύθυνες πρακτικές αγοράς, κώδικες συμπεριφοράς και διασφάλιση της εταιρικής κοινωνική μας ευθύνης.

Κοινωνική συμμετοχή

Από τις υπεραγορές όπου διανέμουμε τα αυγά μας μέχρι και τις μονάδες παραγωγής μας πιστεύουμε στην προώθηση μιας ακμάζουσας κοινωνίας.

Η Vasilico αξιοποιεί κάθε δυνατή ευκαιρία για περαιτέρω ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των πελατών της γύρω από το θέμα της ασφάλειας τροφίμων αλλά και της υγιεινής διατροφής.

Σε χρονιαία βάση προσφέρουμε αφιλοκερδώς τα προιοντα μας σε ευπαθείς ομάδες αλλά και κοινότητες για τις ανάγκες τους.

Είμαστε υπερήφανοι υποστηρικτές του Movember Cyprus .