Ποιοι είμαστε;

Γνωρίστε τους ανθρώπους μας!

Αρχίζοντας την δεκαετία του 1960 από τον Χριστάκη Σάββα , με μερικές κότες για φρέσκα αυγά για την οικογένεια, έχει εξελιχθεί σε μια κορυφαία κυπριακή εταιρεία αυγοπαραγωγής με ικανότητα παραγωγής άνω των 7 εκατομμυρίων αυγών το χρόνο.

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ & ΦΡΟΣΩ ΣΑΒΒΑ
Πρωτεργάτες των Αυγών Vasilico.
Ο παππούς Χριστάκης και η γιαγιά Φρόσω ξεκίνησαν στην περιοχή Βασιλικό, όπου ήταν ο τόπος διαμονής της γιαγιάς. Τότε με μια μικρή φάρμα κοτοπούλων και με ένα παλιό φορτηγάκι ο αγαπημένος μας παππούς πουλούσε αυγά και κοτόπουλα από σπίτι σε σπίτι για να μεγαλώσει τα πέντε παιδία του. Δυστυχώς η εισβολή του 1974 ανάγκασε την οικογένεια να φύγει απο το χωρίο και να εγκατασταθόυν μόνιμα πλέον στο χωρίο Αρεδιού της επαρχίας Λευκωσίας. Αυτή την τέχνη την πέρασε στο γιό του Ανδρέα και το 1986 άρχισε τα πρώτα του εμπορικά βήματα, με την ονομασία Vasilico Chicken Farm ως ένδειξη ανάμνησης των παιδικών του χρόνων. Ο παππόυς έκλεισε το 2020 85 χρόνια ζωής και μας επισκέπτεται καθημερινά για επιθεώρηση και απολαμβάνει το περίπατο του στο αγρόκτημα. Ο Χριστάκης και η Φρόσω σήμερα απολαμβάνουν το χρόνο τους με τα εγγόνια τους και τα δισσέγκονα τους.


Η Vasilico Chicken Farm Limited, ίδρυθηκε το 1993 απο τον Ανδρέα Σάββα γιό του Χριστάκη Σάββα, και σήμερα εξακολουθεί να είναι οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΒΒΑ
Διευθύνων Σύμβουλος
Από την ηλικία των 21 ετών, ο Ανδρέας Σάββα διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση παράλληλα με την γυναίκα του Μυρούλλα και τον πατέρα του Χριστάκη. Μεγαλώνοντας στο κατεχόμενο χωριό πλέον Φίλια, Μόρφου, ο Ανδρέας πέρασε χρόνο εργασίας σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της φάρμας. Μετά από χρόνια εμπειρίας και πρακτικής εξειδίκευσης σε κάθε εργασία από τον αυγοπαρασκευαστή έως τον διαχειριστή λογαριασμών, οι γνώσεις του Ανδρέα στην αυγοπαραγωγή τον βοήθησαν να λειτουργά ως εκπρόσωπος των αυγοπαραγωγών στο σύνδεσμο πτηνοτρόφων στην Κύπρο. Προσάρμοσε την εταιρεία στην συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά - συμπεριλαμβανομένων των πρωτοφανών βιομηχανικών σχεδίων όπως η ανάπτυξη λειτουργικών μονάδων αυγοπαραγωγής και συσκευασίας. Ο Ανδρέας και η σύζυγός του, Μυρούλλα, είναι οι γονείς δύο γιων, του Χρίστου και του Ευτύχιου.

ΜΥΡΟΥΛΛΑ ΣΑΒΒΑ
Σύμβουλος
Η Μυρούλλα επιβλέπει τις προσπάθειες κοινοτικής συμμετοχής της Vasilico. Η Μυρούλλα λαμβάνει μέρος σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του κοινοτικού συμβουλιού του Αρεδιού. Είναι μια περήφανη μητέρα και μπορεί να φτιάξει μια νόστιμη ομελέτα σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, μια μοναδική δεξιοτεχνία.

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΣΑΒΒΑ
Διευθυντής Παραγωγής
Από την παιδική του ηλικία, ο Ευτύχιος Σάββα άρχισε γρήγορα να δημιουργεί τρόπους για να καταστήσει τις μονάδες παραγωγής μας πιο αποτελεσματικές. Ο Ευτύχιος είναι κάτοχος του επαγγελματικού διπλώματος στη γεωργία/αγροβιομηχανία με εξειδίκευση στην κτηνοτροφία απο το University of Central Lancashire (Cyprus). Σήμερα είναι ο Διυθυντής Παραγωγής της Vasilico με επίκεντρο την δημιουργία ζωοτροφών και κατάλληλων σιτηρέσιων για τα πτηνά μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΒΒΑ
Οικονομικός Διευθυντής και Υπέυθυνος Στρατηγικής
Ο μεγαλύτερος γιος του Ανδρέα, ο Χρίστος Σάββα έφερε την καινοτομία και τις φρέσκες ιδέες στην εταιρεία μετά την φοίτηση του στο Πανεπιστήμιο του Μάνσεστερ με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό απο το Cass Bussiness School στην Διαχείρηση της Παγκόσμιας Διατροφικής Αλυσίδας. Απο το 2020 είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants England and Wales (ICAEW). Μεταξύ των πολυάριθμων επιτευγμάτων του είναι η καθιέρωση της Vasilico ως η πρώτη κυπριακή εταιρεία που είναι μέλος της Διεθνόυς Επιτροπής Αυγών. Σκοπός του οργανισμου είναι να προωθηθεί η διεθνής συνεργασία μεταξύ όλων στην βιομηχανία αυγών προς αμοιβαίο όφελος.